In de patriottentijd – aan het einde van de 18de eeuw – woonde Hendrik de Roo op landgoed Zegenwerp bij Sint-Michielsgestel. Hij ontving er tal van belangrijke gasten. Nieuwe bezoekers schreven korte wensen of verse in het vriendenalbum van De Roo en mochten drinken uit een gegraveerde bokaal. Maarten van Boven, voormalig rijksarchivaris, bestudeerde het vriendenalbum. Op woensdag 15 februari presenteerde hij zijn boek over de bokaaldrinkers van Zegenwerp in het Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch. Het boek bevat een geannoteerde transcriptie van het vriendenalbum. Daarnaast beschrijft de auteur aan de hand van het album het netwerk van Bossche patriotten en schetst hij een beeld van deze roerige periode in de geschiedenis van Den Bosch. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan de huidige bewoners van Zegenwerp.

Het boek is verkrijgbaar via Uitgeverij PicturesPublishers.